۱۴۰۲/۵/۲۴، ۰۸:۲۱ عصر
(۱۴۰۲/۵/۲۴، ۰۶:۳۷ عصر)کتایون خانم ۲ نوشته است: رز جان شما از چه سنی نگران شدید؟ راستش من دو دل شدم که از الان باید ببرم گفتار درمانی یا نه؟ چون بهم گفتن تا دو سالگی صبر کن بعدش اگه بهتر نشد پیگیری کن
من کلا نگران بودم

یه سالگیش می گفتم چرا کلمه کم میگه...
1.5 می گفتم چرا دو کلمه ای نمیگه...
2 سالگیش می گفتم چرا 3 کلمه ای نمیگه...
کلا توقعم ازش بالا بود... چون افرادی که بصورت منتخب میدیدم، از پسرم جلوتر بودن... احساس نگرانی می کردم... وگرنه مثلا توی 18 ماهگی 50 تا تک کلمه هم اکیه (با احتساب صدای حیوانات یا حتی مثلا پیشی به جای گربه، ولی خب در جای درست باید استفاده بشه)... دو سالگی تا 2-3 ماه تاخیر هم کلمات دو جمله ای شروع شه اکی هست... ما اینا رو داشتیم اما حس می کردم که پسرم از بچه هایی که دور و برش می بینم عقب تره... همین بهم استرس میداد... وگرنه اکی بود... و خب ارتباط رو هم همون 3 که گذاشتیم مهد خودش رو بروز داد... اونجا نگران تر شدم و چند جا ویزیت بردم، هی می خواستن یه چیزی براش پیدا کنن... فهمیدم هیچیش نیست... چون خودشونم نمیودن رک و راست بگن، همش فقط می خواستن توی دوره هاشون ثبت نام کنیم...
یه سری مایلستون هست، اگه اونها رو می بینید اکیه... حالا تا 2-3 ماه هم قابل اغماضه، ولی بیشتر بشه، مثلا بچه ی دو ساله زیر 50 تا کلمه بگه، این یعنی 6 ماه از کمترین مایلستون هم عقبه... یا مثلا بچه ی 3 ساله اگه جملات 2 کلمه ای نداشته باشه، حدود 1 سال از هم سن هاش عقبتره... و به تناسب اخلاقش هم بدتره، تنتروم های بیشتر و طولانی تری داره، خانواده رو تحت فشار خیلی زیادی میذاره ووو این مسائل جانبی که اهمیتشون هم کم نیست... یا مثلا نمی تونه با بچه های همسنش لینک بشه، باعث میشه فکر کنه تنهاست و اعتماد بنفسش از بین میره...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم