دستور شیرینی نخودچی از خانم طوروسیان عزیز
![[تصویر: %D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8...%D9%87.jpg]](https://zarinbano.com/wp-content/uploads/%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87.jpg)
مواد لازم
آرد نخودچی مرغوب: 470 گرم
آرد سفيد: 30 گرم
پودر قند: 175 گرم
هل: یک ق چ(یا زنجبیل یا وانیل کمی)
روغن کاملا جامد یا روغن صاف آب کرده ی گرم: 175 گرم
1) آردها را مخلوط و الک کنید.
2) پودر قند و هل یا وانیل یا زنجبیل را اضافه کنید
3) روغن آب کرده گرم را اضافه کنید (روغن را روی حرارت، آب کرده،کمی گرم شود و سپس اونو همون طور گرم(داغ نباشه، فقط گرم)، روی مواد خشک بریزید).
حالا خمیر را دو بار از چرخ گوشت رد کنید.اگر چرخ گوشت ندارید کم کم بین مشت منسجم کنید.
4) خمير رو، بین دو نایلون با وردنه باز و کاتر بزنید. ارتفاع نخودچی نیم تا یک سانت است.
5) مدت پخت شیرینی نخودچی 10 تا 15 دقیقه است با حرارت 170 درجه.هر وقت زیر شیرینی یه کم تغییر رنگ داد باید سینی رو از فر خارج کنین. نگذارید شیرینی بدرنگ بشه.
6) بعد از گذشت ده دقیقه با کاردک یه دونه خارج و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سریع سینی را از فر، خارج کنید
![[تصویر: nokhodchi-1.jpg]](https://digifood.ir/wp-content/uploads/2020/09/nokhodchi-1.jpg)
نکات این شیرینی:
ـ بجای هل میتونید زنجبیل یا وانیل بریزید
ـ نخودچی كاكائويی:کمی از مقدار آرد سفید کم و پودر کاکائو اضافه کنید.
ـ نخودچی شكلاتی:يك روز بعد از پخت يك سطح شيرينی را در شكلات ذوب شده فرو ببريد.
ـ پخته بودن شيرينی نخودچی:
عطر خوش آرد نخودچی بلند می شه.
بعد از 10 دقیقه در فر رو باز و با انگشتتون سطح یکی از شیرینی ها رو تست کنید.سفت نیست ولی حالت خمیری هم نداره ممکنه خیلی کم به انگششتون بچسبه ولی مشخصه که از حالت خمیری خارج شده. نخودچی قبل از خنک شدن سفت نمی شه.
↩️برای اطمینان از پخته بودن، بعد از گذشت 10 دقیقه، یکی رو با کاردک آروم از سینی بلند کنید و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سینی رو خارج کنید.
ـ بعد از خارج کردن سینی فر، حداقل نیم ساعت صبر کنید شیرینی ها خنک بشه و بعد به آهستگی از سینی جدا کنید.
ـ بعد از قالب زدن، شيرينی نبايدترك داشته باشه.
❌دوستان جانم چه مقدار کم باشه خمیر و چه زیاد بهتره بجای ورز دادن دو بار از چرخ گوشت رد بشه.بعد لای نایلون باز کنید پودر نمیشه.
ـ تیره یا روشن بودن شیرینی بستگی به آرد نخودچیتون داره.
❌دوستان اگه اصلا نتوانستید خمیر رو منسجم کنید، یا چرخ گوشت ندارید، یه ذره روغن جامد آبکرده گرم اضافه و مخلوط کنید.❌

![[تصویر: %D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8...%D9%87.jpg]](https://zarinbano.com/wp-content/uploads/%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87.jpg)
مواد لازم
آرد نخودچی مرغوب: 470 گرم
آرد سفيد: 30 گرم
پودر قند: 175 گرم
هل: یک ق چ(یا زنجبیل یا وانیل کمی)
روغن کاملا جامد یا روغن صاف آب کرده ی گرم: 175 گرم
1) آردها را مخلوط و الک کنید.
2) پودر قند و هل یا وانیل یا زنجبیل را اضافه کنید
3) روغن آب کرده گرم را اضافه کنید (روغن را روی حرارت، آب کرده،کمی گرم شود و سپس اونو همون طور گرم(داغ نباشه، فقط گرم)، روی مواد خشک بریزید).
حالا خمیر را دو بار از چرخ گوشت رد کنید.اگر چرخ گوشت ندارید کم کم بین مشت منسجم کنید.
4) خمير رو، بین دو نایلون با وردنه باز و کاتر بزنید. ارتفاع نخودچی نیم تا یک سانت است.
5) مدت پخت شیرینی نخودچی 10 تا 15 دقیقه است با حرارت 170 درجه.هر وقت زیر شیرینی یه کم تغییر رنگ داد باید سینی رو از فر خارج کنین. نگذارید شیرینی بدرنگ بشه.
6) بعد از گذشت ده دقیقه با کاردک یه دونه خارج و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سریع سینی را از فر، خارج کنید
![[تصویر: nokhodchi-1.jpg]](https://digifood.ir/wp-content/uploads/2020/09/nokhodchi-1.jpg)
نکات این شیرینی:
ـ بجای هل میتونید زنجبیل یا وانیل بریزید
ـ نخودچی كاكائويی:کمی از مقدار آرد سفید کم و پودر کاکائو اضافه کنید.
ـ نخودچی شكلاتی:يك روز بعد از پخت يك سطح شيرينی را در شكلات ذوب شده فرو ببريد.
ـ پخته بودن شيرينی نخودچی:
عطر خوش آرد نخودچی بلند می شه.
بعد از 10 دقیقه در فر رو باز و با انگشتتون سطح یکی از شیرینی ها رو تست کنید.سفت نیست ولی حالت خمیری هم نداره ممکنه خیلی کم به انگششتون بچسبه ولی مشخصه که از حالت خمیری خارج شده. نخودچی قبل از خنک شدن سفت نمی شه.
↩️برای اطمینان از پخته بودن، بعد از گذشت 10 دقیقه، یکی رو با کاردک آروم از سینی بلند کنید و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سینی رو خارج کنید.
ـ بعد از خارج کردن سینی فر، حداقل نیم ساعت صبر کنید شیرینی ها خنک بشه و بعد به آهستگی از سینی جدا کنید.
ـ بعد از قالب زدن، شيرينی نبايدترك داشته باشه.
❌دوستان جانم چه مقدار کم باشه خمیر و چه زیاد بهتره بجای ورز دادن دو بار از چرخ گوشت رد بشه.بعد لای نایلون باز کنید پودر نمیشه.
ـ تیره یا روشن بودن شیرینی بستگی به آرد نخودچیتون داره.
❌دوستان اگه اصلا نتوانستید خمیر رو منسجم کنید، یا چرخ گوشت ندارید، یه ذره روغن جامد آبکرده گرم اضافه و مخلوط کنید.❌
![[تصویر: quality,q_90]](https://dkstatics-public.digikala.com/digikala-products/31c5ef552e6680245352736fff6bbf6f8a95de8f_1610559744.jpg?x-oss-process=image/resize,m_lfit,h_800,w_800/quality,q_90)
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم