(۱۴۰۱/۱/۲۱، ۰۵:۵۲ عصر)Targol نوشته است: رز حتی عسل؟ ماهی؟ شیر گاو؟ دکترم اینا رو گفت نده
سلین من تا حالا به کارت واکسنشون نگاه نکردم
نه عسل که منع عمومی داره تا 1 و بعضا تا 2 نمیدن... بخاطر خودشم نیست بخاطر سالمونلاست که بدن بچه نمی تونه مقابله کنه باهاش... کلا زیادم استفاده نمیشه ولی مثلا تخم مرغ یا گوشت رو نباید منتظر سن بود... منظورم غذاهای روتینه که طبق مطالعات قدیمی، میومدن و رده ی سنی مشخص می کردن....
شیر گاو هم باز یه چیز استثنایی هست... اگرچه در مقدار کم میشه از 6 ماه شروعش کرد، ولی در کل بخوام بگم، دلیل عدم معرفیش گذشته از بحث آلرژن بودن، یه بحث دیگه اس که اگه قبل از 11-12 ماهگی شروع بشه، چون شیرخشک و شیر مادر آهن خیلی بالاتری دارن و غذای اصلی بچه ی زیر 1 سال، بصورت شیر هست، باعث ایجاد کم خونی توی بچه میشه... وگرنه طبق اون مطالعه ای که یه بار گذاشتم، کلا غذاهای حساسیت زا هر چی زودتر شروع بشن، ریسک آلرژی زا شدنشون کمتر هم میشه...مواردی مثل توت فرنگی و بخصوص کره ی بادوم زمینی، گندم و.. توی اون مطالعه بررسی شده بود... اگه بچه ها حساسیت های لاکتوزی داشته باشن مسلما شرایطشون متفاوته و دیرتر باید شروع کنن... چون دیگه اون آلرژی زایی رو نشون دادن...
ببین این الان یه مقاله ی ساده شده از همین موضوع معرفی در سنین پایینتر آلرژن هاست:
https://solidstarts.com/starting-solids/allergies/
حالا رفرنس های همین مقاله رو هم نگاه کنی بخصوص اونهایی که مال آکادمی متخصصین آمریکاست، مشخصا در مورد معرفی زودهنگام تر مواد آلرژن صحبت کرده...
بخوام از این مواد استثنایی مثال بزنم، مثلا باقلا هم همینه... به دلیل مخفی بودن فاویسم در بعضی از بچه ها و شایع بودنش در ایران، کلا منع کردن... کلا چند تا ماده ی استثنایی هست که به دلیل شرایط خاص اقلیمی یا عوارضی که دارن، ممنوع هستن... اما این رده بندی که در ایران رایجه، بر اساس اینکه مثلاااا معده و روده ی بچه قابلیت هضم اینها رو نداره برنامه ریزی شده واقعا دیگه انجام نمیشه... یا اینکه مطالعات قدیمی که میگفتن ماده ی آلرژن رو نباید تا 1 سالگی داد (دلیلش رو نمی دونم) طبق مطالعات دقیق رد شده (همون مقاله ی آکادمی بر روی آلرژن ها بخصوص کره ی بادام زمینی)
ماهی هم بله میشه داد... فوق العاده هم خوبه بخصوص ماهی های چرب مثل سالمون... (ولی کوسه هم چربه ولی مثلا جیوه ش مثل ماهی تن بالاست و اصلا خوب نیست که اینا دیگه حالت های استثنایی هستن و باید موقع شروع غذا مطالعه کنیم که چیه که کلا ممنوعه)
البته بچه ها شما خودتون تصمیم می گیرید چی بدید یا ندید... من فقط دارم در حد اطلاعات خودم اینجا به اشتراک میذارم... باز خودتون هم مطالعه کنید و از پزشکان آپدیت بپرسید... خیلی وقتا پزشکا چون خودشون بچه ندارن یا بزرگ شدن، دیگه دنبال آپدیت کردن نیستن یا می چسبن به موارد تایید شده... ولی خب ما والد هستیم، دیدمون مثل دید پزشک نیست... خودمون میریم دنبالش و تحقیق های مفصل تری می کنیم... چون بحث بچه مون وسطه....
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم